Asiakkaan kodissa toteutettavassa lapsi- tai perhekuvauksessa keskitytään kuvauskohteeseen - lapseen/lapsiin/perheeseen, ei kodin kuvaamiseen.

Kotona toteutettava kuvaus on parhaimmillaan rento hetki, jolloin kuvattavat voivat olla oma itsensä ja keskittyä hetkeen sekä toisiinsa.


Tällä sivulla kerron kuitenkin pieniä valmistautumisohjeita kuvausta varten.

Tunnelma ja tyyli välittyy


Haen asiakkaan kotona kuvatessa neutraaleja kuvaussuuntia ja keskityn kuvattavaan. Lopputulokseen vaikuttaa kuitenkin jonkin verran niin kotinne värit kuin kuvattavien vaatetus.


Jos seinät on tapetoitu värikkäällä tapetilla ja kotinne on muutenkin persoonallisesti sisustettu, välittyy ilmapiiri ainakin jonkin verran myös kuvista. Vaaleaksi maalatut seinät taas luovat yksinkertaista neutraalia tunnelmaa. Toki kodin eri huoneet ja nurkat voivat välittää eri tunnelmaa ja voimme valita niiden väliltä.


Käytän mielelläni hyväksi erilaisia teemoja : ehkä kodissanne on jokin kaunis tehosteseinä tai neutraali vaalea seinä. Toisaalta valon kannalta saatamme asettua ikkunoiden läheisyyteen ja rajata taustan lähes kokonaan pois.


Kun kuvaan sinua ja perhettäsi, keskityn lähtökohtaisesti valoon ja siihen kuinka saan teidän parhaat puolenne esiin. Tämän jälkeen skannailen taustaa teidän takananne, jotta saan sen näyttämään mahdollisimman yksinkertaiselta. Teen parhaani, jotta lopputulos olisi hyvä, joten kesken kuvauksen saatan tarpeen tullen siirrellä joitain tavaroita. Sinun on siis turha stressata kotisi järjestystä etukäteen!


Ensimmäinen ajatus: mitä jos meillä ei ole tarpeeksi siistiä tai trendikäs koti?


Enpä usko. Teidän ei tarvitse tehdä perinpohjaista siivousta ennen kuvausta. Tarkemmat kuvauspaikat katsotaan aina ympäristön sekä valon puolesta.


Heti ensimmäisenä saapuessani kotiinne teen mieluusti pienen yleiskatsauksen kodistanne. Kiinnitän huomiota lähinnä ikkunoihin ja valoon, millaisia huoneita teillä on ja miten tuon hetken luonnonvalo kantautuu niihin. Monesti kuvauspaikat valikoituvat ikkunoiden läheisyydestä.

Kodin valmistelu

Kasat kaappeihin piiloon

On ihan normaalia, että sängyllä tai nojatuolilla on kasa vaatteita tai muuta arjen tavaraa. Kuvauksen ajaksi on ihan ok työntää ylimääräiset kaappiin tai vaatehuoneeseen. Niihin ei ainakaan kurkata!

Valot pois päältä & Luonnonvalo sisään

Kuvaan luonnonvalolla, joten ensimmäisenä sammutellaan kaikki valot. Ei hätää - tämä ei tarkoita, että kuvaamme pimeässä.

Haluan, että tilaan pääsee ainoastaan luonnovaloa sillä lamppujen valot sekoittavat värejä ja harvoin osuvat samaan värilämpötilaan ulkoa kantautuvan valon kanssa.

Verhot & sälekaihtimet

Verhot -lähtökohtaisesti mahdollisimman auki

Sälekaihtimet - tilanteen mukaan joko auki tai raollaan

Kuvattavien valmistelu

Vaatetus

Vaatetuksessa kannattaa suosia neutraaleja värejä tai valita jokin yhteinen pääväri.

Vahvoja printtejä ja suuria logoja kannattaa välttää.

Vaaleat sävyt korostavat hyvin kuvattavia ja luovat rauhallista tunnelmaa.

Puhtaat kynnet ja suupielet

Vielä ennen kuvausta on hyvä tarkistaa, että
- kynnenaluset ovat puhtaat
- (erityisesti lasten) suupielet on pyyhitty
- saatavilla on nenäliinaa mikäli esimerkiksi lapsen nenä vuotaa kesken kuvauksen

Valmistaudu....

Olemaan iloinen, rento ja pysähtymään hetkeen!